De 4 natuurkwaliteiten

De natuur kan ons veel over onszelf leren. Wij zijn als mens onderdeel van de natuur. De natuur, en zo ook ons lichaam, is altijd op zoek naar balans. Door te kijken naar de dynamiek in de natuur, en naar de dynamiek in u als mens kan uw temperament bepaald worden. Een denksysteem dat op holistische wijze kijkt naar wat u doet en wat uw klachten laten zien. Door uw temperament mee te nemen ondersteunt de behandeling u als mens in zijn geheel, en pakt klachten aan bij de bron. Dit in tegenstelling tot meer traditionele behandelingen die symptomen van ziekte bestrijden.

 

 

Prestatiecode 24005

Voeding

Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voeding.

Hippocrates?

Voeding word ingezet om uw gezondheid te verbeteren. Ik kijk wat specifiek bij u past. Voeding kan reinigend en/of opbouwend ingezet worden. Hierbij rekening houdend met uw gewoonten, uw hulpvraag, uw temperament en huidige voedingspatroon. Kleine stappen die haalbaar zijn, zodat voeding bij gaat dragen aan herstel van uw gezondheid.  

 

 

 

 

 

 

Prestatiecode 24012

Fytotherapie

Kruiden in de vorm van losse kruiden, thee, tinctuur of andere oplossing kunnen een enorme bijdrage leveren aan uw gezondheid. 

Kruiden worden ingezet om u bij uw klachten te ondersteunen. Daarnaast wordt ingezet op opbouw en/of reiniging van het lichaam passend bij uw temperament, vitaliteit en gezondheid van het moment.

Naast  reiniging van uw lichaam ook herstel aan de bron waardoor uw gezondheid verbeterd. 

 

 

 

 

 

 

 

Prestatiecode 24001 

Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn zeer zachte, natuurlijke middelen. Zij worden ingezet op basis van de emotionele en mentale aspect van uw klacht.

Hierin wordt het holistisch denken en werken zichtbaar. Door op emotioneel vlak te werken, werkt u ook aan uw fysieke en mentale  gezondheid, immers u bent een geheel. Verbetering op het emotionele en mentale vlak laat ook verbetering zien op de fysieke klachten.

 

 

 

  

Lichaam gericht werk

Naast manuele massage kan lichaam gericht werk bestaan uit Schropfen, Cuppen, Auriculo of Acces Bars. Kleine meditatie oefeningen of ademhaling oefeningen. Deze methoden en technieken kunnen een essentieel onderdeel vormen van uw behandelplan en worden toegepast in de praktijk.

Verder kunnen pakkingen, wikkels en hydrotherapie toepassingen zijn die u bij u thuis uitvoert als onderdeel van uw behandelingsplan.

Alles natuurlijk weer afgestemd op uw klachten en temperament om zo het eigen helend vermogen aan te zetten, en uw gezondheid te verbeteren.

Prestatiecode 24009

Iriscopie

Uw ogen zijn de spiegel van de ziel! 

En vertellen zo veel. In een iris kan gezien worden waar de bron van uw klachten mogelijk ligt, wat uw kwaliteiten zijn.

Hierbij geldt dat één symptoom geen symptoom is en wordt uw hele verhaal meegenomen in de klinische analyse.

Deze kennis geeft mede richting aan uw individueel opgestelde behandelplan.